خواص موز
خواص موز بسیار است چنانچه در کشورهای آفریقایی و خاورمیانه و دور به عنوان یکی از بهترین و پرطرافدارترین میوهها در طب سنتی و درمان بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. موز یکی از قدیمیترین گیاهان کشت شده در دنیا بوده و احتمالا از یک گونه وحشی مشتق شده است. در واقع موز یک گیاه شبه درخت است که میتواند به ارتفاع ۹ متر هم برسد.
ضد سرطان
موزدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچهها میباشد. موز به دلیل مقدار زیاد آهنی که دارد ، محرک تولید هموگلوبین در خون میگردد و در نتیجه، در موارد کم خونی بسیار موثر است. موز حاوی مقدار فراوانی فروکتوالیگوساکارید است که این ماده ، پروبیوتیکهای مفید برای دستگاه گوارش را به تحرک وا میدارد. فروکتوالیگوساکارید همچنین قابلیت جذب کلسیم در بدن را تقویت میکند. موز دارای اثر آنتی اسید طبیعی در بدن است. بنابراین ، خوردن موز باعث آرامش فعالیت معده میگردد. موز رسیده که سرشار از پتاسیم میباشد، دارای قابلیت جویدن و هضم آسانی نیز میباشد. یک موز رسیده نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به پتاسیم را به میزان ۱۱ درصد تامین میکند.
ترک سیگار با موز
موز میتواند به کسانی که در تلاش برای ترک سیگارند کمک کند. ویتامین B6 و B12 ، پتاسیم و منیزیم موجود در موز به بدن در رهایی از اثرات کنار گذاشتن نیکوتین کمک میکند. میوه نارس و گلهای پخته موز برای درمان بیماری قند مفید است. شیره گل های موز برای درمان اسهال خونی استفاده میشود و ساقه و ریشه آن برای رفع اختلالات خونی مفید است. غنی بودنش از پتاسیم در واقع یک شانس بزرگ برای ورزشکاران است. و فیبر فراوانش برای روده کم کار بسیار مفید و کاراست.موز خشک شده مطمئنا سرشار از کربوهیدراتهاست. کربوهیدارت در موز خشک شده به دو شکل کربوهیدرات ساده (خصوصا فروکتز ) و کربوهیدرات پیچیده ( آمیدون ) موجودند.موز حاوی مقدار اندک اما مورد نیاز ویتامین A برای بدن است که این میزان برای حفاظت از چشمها ، حفظ بینایی و همینطور بهبود بینایی در شب حیاتی است. موز خشک شده عصرانهای بسیار مناسب برای بچههاست. این ماده غذایی انرژی مورد نیازشان را تامین میکند نه چربی را ، بر خلاف یک نان شکلاتی که سرشار از چربی و فاقد املاح معدنی است. موز تقویت کننده معده و قوای جنسی است.
درمان زخم معده
در موز عاملی وجود دارد که برای بهبود سلولهای فرسوده زخمها و همچنین جلوگیری از التهاب معده بسیار مفید است. به دلیل کم بودن مقدار سدیم و زیاد بودن مقدار پتاسیم موز ، این میوه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار ایده آل است. پتاسیم موز به طرق مختلف به کاهش فشار خون کمک میکند. یکی از سریعترین روشهای بیحالی ، خوردن یک لیوان مخلوط شیر ، موز و عسل است. موز معده را آرامش میبخشد و با کمک عسل ، سطح قند خون را بالا میآورد و در همان حال، شیر نیز به تنظیم آب بدن کمک میکند. در طب سنتی هند ، موز نارس را ایجادکننده یبوست میدانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخمهای روده را تسریع میکند. به دلیل جذب سریع قند موز ، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. موز رسیده برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود. همچنین افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، نباید از موز رسیده استفاده کنند.